به طور کل میتوان کسب و کارها را در دو دسته جای داد ، دسته اول کسب و کارهایی که برای جذب مشتری ، نیاز چندان زیادی به اعتماد سازی ندارند ، مثل سوپرمارکت ها، این کسب و کارهای برای جذب مشتری نیازی به اعتماد سازی و به عبارتی برند سازی ندارند ، هر کسی که نیاز داشته باشد آب خریداری کند ، میتواند وارد هر سوپرمارکتی شده و از آنجا آب تهیه کند ، اما دسته دوم ، کسب و کارهایی هستند که برای جذب آنها شدن ، نیاز است حداقل هایی از شناخت و اعتماد وجود داشته باشد ، به جرات میتوان گفت مشاغل پزشکی ، بیش از هر شغل دیگری نیاز به این اعتماد دارند. در گذشته با توجه به روابط زیاد خانوادگی ، اصلی ترین روش معرفی پزشک ، معرفی دهان به دهان بود ، پزشکی که مورد تایید یک فرد قرار می گرفت ، به تمام دوستان و اقوام آن فرد پیشنهاد می شد و در بیشتر مواقع نیز این اعتماد جواب میداد ، اما امروزه با توجه به گسترده تر شدن و تخصصی تر شدن حوزه پزشکی و از طرفی کمرنگ تر شدن روابط اجتماعی ، میتوان گفت دیگر اصلی ترین روش معرفی پزشکان ، معرفی دهان به دهان نیست و راه های دیگری وجود دارند که باعث می شود اعتبار برای پزشک ایجاد شود و اعتماد سازی انجام شود. یکی از اصلی ترین روش ها ، طراحی سایت پزشکی است که در این مطلب قصد داریم به صورت خلاصه درباره آن صحبت کنیم.
وقتی صحبت از برند می شود ، یاد کلماتی از قبیل اعتبار و اعتماد میفتیم ، پس به هر فعالیتی که باعث شود اعتبار کسب و کار افزایش پیدا کند و افراد به آن کسب و کار بیشتر اعتماد کنند ، برندسازی گفته می شود ، حالا از شما می پرسیم کدامیک از فعالیت های زیر برای یک پزشک ، سبب ایجاد اعتبار می شود و باعث می شود یک فرد برای رفع مشکل خود به آن پزشک اعتماد کند؟
جواب ساده است ، هیچکدام از این روش ها نمیتواند باعث برندسازی و ایجاد اعتبار برای پزشک شود ، پس شما به عنوان پزشک ، باید از چه روش هایی برای ساخت برند خود استفاده کنید؟ میخواهیم مثالی بزنیم ، گفتیم تبلیغات تلویزیونی روش مناسبی برای برندسازی نیست ، ولی حتما دقت کرده اید که پزشکان زیادی در برنامه های تلویزیونی و رادیویی که مربوط به حوزه سلامت است شرکت می کنند و در طول برنامه ، به پاسخ دادن به سوالات بینندگان و مجری می پردازند ، اگرچه نحوه پاسخ دهی به سوالات بسیار مهم است ولی به صورت تصادفی ، اگر 10 بیننده در حال تماشای برنامه باشند و پزشک پاسخی برای آنها ارائه کند ، انتظار می رود که حداقل 5 نفر از آنها جذب پزشک شوند و بخواهند به او مراجعه کنند ، پس حضور در برنامه های تلویزیونی به این شکل ، قطعا یکی از روش های برند سازی برای پزشکان است. اما آیا حضور در یک برنامه تلویزیونی ، برای همه پزشکان ممکن است؟ اصلا به تعداد پزشکان کشور ، برنامه تلویزیونی ساخته می شود؟ این کار قطعا نیاز به ارتباطات و یک سری پیش زمینه ها دارد که حداقل برای پزشکان تازه کار و بدون رابطه ، شرایط مهیا نیست ، آیا روش دیگری وجود دارد که امکان برندسازی برای همه پزشکان را بدون هیچ پیش نیازی فراهم کند؟ خوشبحتانه جواب مثبت است ، دوباره می گوییم یکی از این روش ها ، همان طراحی سایت پزشکی است.
طراحی سایت پزشکی ، این امکان را به شما میدهد که خودتان از خودتان دعوت کنید تا در حضور مخاطب ، که همان بازدید کنندگان سایت شما هستند ، به سوالات آنها پاسخ دهید و به ارائه خودتان و تخصصتان بپردازید ، راه اندازی سایت پزشکی ، دقیقا همان کاری را می کند که یک برنامه تلویزیونی می کند ، البته با چندین تفاوت ، برنامه تلویزیونی یا رادیویی ، یک برنامه موقت یک ساعته است که در طول این یک ساعت ، صدای شما را به گوش مثلا 500 هزار نفر می رساند ، اما سایت پزشکی ، این امکان را به شما میدهد که به بازدید روزانه یک دهم این عدد برسید ، روزانه 50 هزار نفر وارد سایت شما می شوند و این بازدید روزانه ، تا زمانی که سایت دایر باشد ادامه خواهد داشت ، پس یک سایت مناسب و معمولی ، میتواند هر 10 روز ، مثل یک برنامه تلویزیونی یک ساعته برای شما برندسازی کند که مزیت های دیگری نیز دارد ، قرار نیست هر بار برای جلوی دوربین قرار گرفتن ، به خودتان زحمت بدهید ، نگران مواردی مثل اضطراب و استرس نخواهید بود ، نیازی نیست برنامه های کاری خود را بهم بریزید و خودتان را برای شرکت در برنامه از چند روز قبل آماده کنید ، کافیست هر شب یک ساعت ، در مورد مشکلات بیماران خود و راه حل هایی که برای رفع مشکلات بکار برده اید ، نتایجی که گرفته اید ، سوابق خود و دانش خود بنویسید ، به همین سادگی ، شما برندسازی می کنید و نتیجه این برندسازی را هر روز در مطب خود مشاهده خواهید کرد.